Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

29-10-2019

Allianz meldt datalek na diefstal back-up-banden

Bij verzekeraar Allianz Global Assistance Nederland is in september een indirect datalek geweest. Er is een kluis ontvreemd met daarin back-up-banden. Daarop staat informatie van 2,3 miljoen klanten, zowel verzekeringspolishouders als klanten voor de pechhulpdienst. Dat bevestigt de woordvoerder aan Computable.
De ontvreemde gegevens hebben betrekking op twee soorten klanten. Het gaat enerzijds om polisgegevens van ongeveer 260.000 mensen die in de afgelopen vijf jaar bij Allianz Global Assistance een reisverzekering, fietsverzekering of autopechverzekering hadden afgesloten. Anderzijds betreft het de gegevens van klanten van autodealers en leasemaatschappijen waarvoor Allianz de administratie van de pechhulp regelt. Het gaat om twee miljoen kentekens en voertuigmodellen.

Klassieke kraak
De informatie was opgeslagen in een kluis van Allianz op een externe locatie. Het is niet bekend of de criminelen specifiek uit waren op de back-ups in de kluis, of dat het hen gewoon om de kluis was te doen. ‘We beschouwen het voorval als een potentieel risico waarbij gegevens naar buiten kunnen komen. Het is een klassieke kraak waarbij fysieke back-up banden zijn ontvreemd’, aldus de zegsman.

De verzekeraar heeft zijn klanten al in september op de hoogte gebracht van het voorval en van de mogelijke risico’s, zoals phishing en fraude. Er zijn nog geen meldingen van datamisbruik bekend, aldus de woordvoerder. Het datalek is ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meerdere back-ups per dag
Volgens de woordvoerder zijn geen gegevens verloren gegaan en de dienstverlening heeft niet geleden onder het voorval. Hij vertelt dat het Amsterdamse bedrijf meerdere back-ups per dag maakt. Allianz Global Assistance heette vroeger Mondial Assistance en is onderdeel van de wereldwijde verzekeraar Allianz. Een ander onderdeel, de zakelijke verzekeringstak, biedt cyberverzekeringen. Daarbij kunnen klanten zich beschermen tegen schade door cyberincidenten. De woordvoerder kon niet melden of deze verzekering het voorval van de gestolen kluis zou hebben gedekt.
Bron: www.computable.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn