Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

Geschiedenis werkzaamheden Wilbert Wilbers Beheer bv

Mijn huidige werkzaamheden kun U hier vinden.

Mijn beroerte en revalidatie kunt u hier vinden.

In het kort, met beschrijving van mijn belangrijkste functies, vindt U hieronder mijn carrière.

Bedrijven

Wilbert Wilbers Beheer bv  (januari 2000 - nu)

Dit is mijn bedrijf wat ik in 2000 heb opgericht om de aandelen in Datascore van onze vorige directeur, samen met een collega, te kunnen overnemen.

DataScore bv  (1990 - 2007)

Hier werkte ik eerst als manusje van alles (Dataflex 4e-gl programmeur, systeembeheerder, business analist, Oracle programmeur, BI specialist etc.etc.) en naderhand, vanaf 2000, als mede directeur.

Functies

  • Credit Risk data analyst - Obvion hypotheekverstrekker (juli 2019 - januari 2021)

Vanaf Juli 2019 ben ik werkzaam bij de Obvion hypotheekverstrekker als Credit Risk data analyst.
Ik hou me hier vooral bezig met het opzetten van de nieuwe straat van de Corep rapportage onder de nieuwe Definition of Default. Ik doe dit samen met een andere collega die ook net van de Rabobank afkomt.

Maar wat ik ook doe is het toevoegen van de offerte regels aan de rapportage naar de moeder, zodat dit niet meer handmatig hoeft te gebeuren. Verder maak ik onder andere ook nog reconciliatie van diverse BO rapportages naar de Finrep data.  Plus nog wat meer van die dingen die op mijn weg komen :-).

  • BI Business Analyst / Risk data analyst - Rabobank Nederland (juli 2016 - juni 2019)

Na mijn werkzaamheden bij Rabobank international (nu Rabobank WRR) ben ik in Juli 2016 overgestapt naar Rabobank Nederland.

Ik ben daar bij Risk Management aan het werk gegaan als Risk Manager op de afdeling RLC A&A PDS Risk Support met als functie BI Specialist / Risk data analist.

Risk Support is hèt expertise centrum binnen Rabobank voor kwalitatief hoogwaardige risico management informatie voorziening.

Wat wij hier doen is het proactief ondersteunen van alle gebruikers van de risico management systemen, ontwikkeld voor of binnen het CLR domein, door middel van functioneel beheer, het  inzichtelijk maken en ontsluiten van de hierin aanwezig informatie en het  leveren van advisering en inhoudelijke analyses.

Ik heb hier allerlei opdrachten uitgevoerd, onder andere als data analist voor het Herbetaling Rente Derivaten project en als data scientist in het data team van het SME Retail modellers project. Verder onder andere nog wat SSIS projecten mee opgezet en onderhouden en de organisatie data aangeleverd vanuit het Risk IT domein.

Ook heb ik hier, met een BI collega van me, een SQL cursus opgezet en gegeven aan een groep van directe en indirecte collega's. Zo'n 22 man in 3 sessies.

  • BI developer / BI Business Analyst - Rabobank International (september 2009 - juni 2016)

Ik was aan het werk bij de Rabobank in Utrecht. Ik werkte daar op de Risk IT.

Wij verzamelen daar momenteel alle leningen van de Rabobank en sturen die door naar afnemers binnen en buiten de bank (o.a. DNB, ECB). Natuurlijk maken wij hier de integraties tussen de verschillende bronsystemen en voeren wij nog een heel aantal enrichments toe.

Dit alles in het kader van de Risk management.

Wat ik eerst hier deed was werkzaam zijn als BI developer binnen onze groep (SSIS, SSAS en SSRS), en had daarna de promotie naar Business Analyst gemaakt.

De groep waar ik in werkte wisselde van 7 mensen tot 14 mensen, met daarin testers, developers, business analisten en project managers. Ikzelf was de enige die hierin vrijwel vanaf het begin aanwezig was.

Het aantal developers lag tussen 2 en 5, het aantal business analisten lag tussen de 1 en 4.

Wij draaiden daar compleet Agile en gebruikten de scrum methodology. Dus hadden daar ook een scrum master, product owner, stand ups, retrospectives etc. etc.

De voertalen hier zijn Nederlands en Engels. Wat voor mij in het begin moeilijk was, met name het Engels, maar hierover leest u meer op de pagina 'Ik en een beroerde zaak '. Engels en Nederlands vormen op het moment geen belemmering meer voor mij.

Cursussen

Ik heb zelf hier een Agile cursus gedaan en gehaald en we hebben ook een Datavault cursus gedaan en succesvol, met diploma, afgerond.

Verder heb ik bij de Rabobank nog een aantal cursussen gedaan met betrekking tot samenwerken en beveiliging (o.a. Lifo en eLearning).

  • Externe programmeur - VandenBerg ID (2009)

Tijdens mijn revalidatie heb ik gelukkig een project(je) kunnen doen bij Vandenberg ID, het bedrijf van mijn broer en zijn man.
Een php-site heb ik gebouwd, waar van over heel de wereld mensen van een bepaald bedrijf / afdeling hun foto's kunnen uploaden.

  • Externe medewerker PDS/GRMRabobank (juni 2007 – mei 2008)

Ik werkte voor de Rabobank in een DWH omgeving waar we gegevens klaarzetten voor gebruik in QRM. Dit is ook een Microsoft BI omgeving.

  • Externe medewerker Automatisering - De Gezonde Zaak (2000 – 2007)

Heb gewerkt als programmeur/analyst aan het pakket wat we als DataScore daar hebben ontwikkeld en geïnstalleerd. Dit pakket begeleidde alle vestingen met de werkzaamheden met de klanten.
Ook het installeren en beheren van de hardware omgeving (Microsoft) heb ik met de lokale automatiseringsafdeling gedaan, waarbij met name op de ingewikkeldere klussen op mij beroep werd gedaan.

  • Externe medewerker automatisering specialist - Commit Arbo (1995 – 2006) 

Een Arbo dienst van zo'n 800-1200 medewerkers.

Ik was daar werkzaam als IT-specialist en ik kreeg alle nieuwe diensten als eerste toegewezen, als manager en medewerker. Zodra die diensten stonden gingen ze naar iemand anders over.
In de eerste jaren werkte ik daar bijna voluit, de laatste 2 jaren gedurende 2 tot uiteindelijk 1 dag in de week.

Wat ik gedaan heb:

- Gedurende de hele periode het mede-programmeren aan het tijdschrijfsysteem in Visual DataFlex. Vooral me beziggehouden met het web-systeem en de koppeling met Oracle (als database systeem wat we gebruikten).

- Het oprichten en gedurende de eerste 4 jaar het inrichten van systeembeheer als manager/medewerker. Compleet met een Novell netwerk met meerdere servers (14+) en Windows 95 pc's over het hoofdkantoor en de 10+ filialen en de 40+ locaties. Dit gedaan met hulp van 2-4 medewerkers. Commit omgevormd van een Unix/terminal systeem tot een Windows omgeving.

- Het oprichten van de Lotus/Domino inrichting plus het bouwen van de eerste versie van het Medisch Dossier. Als manager/medewerker met nog 2 medewerkers. Met koppeling met het Dataflex Tijdschrijf systeem en het Oracle database systeem.

- Het bouwen van de Oracle reports voor de klanten. Alleen. Met gebruik van de Oracle 2000 omgeving.

- Het ombouwen van het Interpolis huisstijl systeem voor Commit. Met 2 medewerkers.

- Het inrichten en bouwen van de Crystal Enterprise server en rapporten voor de medewerkers. Alleen. Koppeling met het Oracle database / BI systeem en de Tijdschrijf omgeving.

- Het namens Commit bij Interpolis in een groep gezeten voor het bepalen van de message stroom tussen alle interpolis groepen.

- Het namens Commit bij Interpolis contact gehad en mee gebouwd om de Interpolis Exchange systemen te koppelen met de Commit Domino systemen.

- Meegewerkt om de ziektemeldingen van handmatig invoeren naar het automatisch inlezen en verwerken van de faxen te komen.

- Citrix winframe installatie en configuratie gedaan. Alle vestigingen en dependances logden hierop in bij het hoofdkantoor.

- Bij de verzelfstandiging van Detam Arbo (de oude naam van Commit) de financiële administratie, Oracle Financials, over gezet naar Exact. Hier was geen overzet tool voor en geen goede beschrijving van Oracle Financials en heb het meeste zelf moeten uitzoeken.

  • Oracle SQL medewerker - Roteb (1994 - 1995)

Heb hier de Oracle applicatie en de database onderhouden / ontwikkeld voor het verhuur van de materialen die hoorden bij het zakelijke chemisch afval. Roteb is de rotterdamse afval verwerking.

Overige functies

Werkzaamheden bij verschillende klanten:

- RIAGG Flevoland
- RIAGG Gooi en Vechtstreek
- Air Excel
- CW Lease
- ECS Catering
- Gemar parketbedrijven
- en nog diverse kleinere klanten.

Programmeren oa. in DataFlex en Visual DataFlex, VDF Webhosting, ASP net sites, Oracle, MS SQL, BI (MS SQL, Oracle)
Systeem- en netwerkbeheer (Novell en Microsoft) bij diverse klanten.

E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn