Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

28-11-2015

Atos start Big Data-test in Eindhoven

Dit is leuk nieuws. Aan dat project had ik ook graag meegewerkt.

"Atos gaat het Citypulse-project testen, waarbij data uit verschillende bronnen wordt verzameld om het uitgaansgebied Stratumseind veiliger te maken. De pilot gaat zes maanden testen of het voldoende resultaten behaalt, hoe de politie het systeem gebruikt en hoe dit gebruik geoptimaliseerd kan worden.

Citypulse is een samenwerking tussen Atos, Dutch Institute of Safety & Security (DITSS) en Intel. Eerder dit jaar zijn zij van start gegaan met de ontwikkeling van het systeem. Binnen Citypulse wordt realtime data verzameld uit drie bronnen: videobeelden, audiofragmenten en social media. Door deze data te analyseren, brengt het systeem het nachtleven van Stratumseind te Eindhoven in kaart. Het moet bewegingsvormen vaststellen en afwijkingen constateren.

Data-analyse
Albert Seubers, hoofd van global strategy & business development smartcity bij Atos: ‘Het systeem kan op basis van de drie data-bronnen bepalen wat er op straat gebeurt en eventuele afwijkingen constateren. Wanneer er een afwijking plaatsvindt, geeft Citypulse een signaal naar de regionale toezichtruimte politie (rtr). Zij kunnen vervolgens beoordelen of er moet worden ingegrepen door de politie. Met het systeem kunnen we geen incidenten tegenhouden, maar wel escalaties vermijden.’

Seubers vertelt dat Citypulse geen nieuwe techniek is, maar wel een unieke toepassing. Steden, zoals Lissabon en Singapore, organisaties en de politie zijn geïnteresseerd in deze toepassing. ‘Naast het testen van het systeem, verkennen we de mogelijkheden en kijken of dit toepasbaar is bij andere klanten.’"

Bron: computable.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn