Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

22-11-2015

Smartphone-app wil gebruikers betalen als ze bewegen

"De smartphone-app Bitwalking wil gebruikers met virtuele valuta betalen als ze bewegen.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een latere betatest van Bitwalking op Android en iOS. De app staat nog niet in de app-winkels van beide platformen.

De app houdt bij hoeveel stappen iemand op een dag zet. Bij 10.000 stappen wordt er een 'Bitwalking dollar' uitbetaald. Deze virtuele valuta kan worden uitgegeven aan spullen op een bijbehorende digitale marktplaats.

De ontwikkelaar wil van de app een nieuwe manier van betalen maken in ontwikkelingslanden. In Malawi is het bedrijf een begeleidingskantoor gestart, dat bewoners helpt met het sparen, ruilen en uitgeven van de wandeldollars.

De app wordt hopelijk gefinancierd met behulp van samenwerkingen, vertelt de maker aan de BBC. Hoe deze partijen hun geld uiteindelijk willen terugverdienen is nog onduidelijk. De app verzamelt wel veel bewegingsdata van gebruikers, die in theorie verkocht kan worden aan bijvoorbeeld adverteerders."

Bron: nu.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn