Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

18-11-2015

Eindgebruiker remt BI-kansen in zorg

Da's nou jammer..

"Zorginstellingen hebben moeite om de mogelijkheden van business intelligence (bi) en –analytics-oplossingen optimaal te benutten. De grootste barrière zit bij de eindgebruikers: zij hebben vaak moeite met de adoptie van de bi-technieken. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder vierhonderd leidinggevenden bij zorginstellingen. Het onderzoek is uitgevoerd door HIMSS Analytics, in opdracht van Qlik.

Momenteel beschikt 56 procent van de zorginstellingen over een business intelligence of –analytics-oplossing. Toch lukt het nog niet om het potentieel daarvan volledig te benutten. Organisaties in de zorg hebben vooral moeite met de adoptie van bi door de eindgebruiker (89 procent). Daarnaast stoeien ze met de datakwaliteit (86 procent), de integratie van de klinische workflow (61 procent) en andere oplossingen (43 procent). Ook toegang via mobiele apparatuur blijkt voor 38 procent een belemmering te zijn.

Investeren

'Ondanks dat de adoptie door de eindgebruiker het belangrijkste struikelblok is om bi optimaal te kunnen gebruiken, gaat slechts 18 procent van de organisaties in de zorg investeren in trainingen voor de eindgebruiker', stellen de onderzoekers.

Zorginstellingen investeren het meest in de integratie van bi- en analytics-oplossingen met bestaande applicaties en systemen (36 procent). Daarnaast is 36 bezig met de ontwikkeling van nieuwe dashboards (36 procent) en investeert 31 procent in predictive analytics.

De organisaties die gebruikmaken van data-analyse, merken vooral voordelen in de besluitvorming. 48 procent van de respondenten geeft aan dat besluitvorming nauwkeuriger en sneller is. De onderzoekers: 'Bovendien realiseert 47 procent een kostenbesparing en biedt het bij 46 procent van de ondervraagden meer transparantie. Deze transparantie zorgt voor meer inzicht in de klinische en operationele efficiency, wat weer positieve gevolgen heeft voor de gemiddelde duur van het ziekenhuisverblijf en de tevredenheid van de patiënt.' "

Bron: computable.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn