Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

20-10-2015

Google maakt schijfencryptie verplicht voor deel nieuwe Android 6.0-toestellen

Hé, hieronder lees ik dat mijn Nexus 9 tablet al de encryptie had vanaf versie 5.0.
Nu snap ik waarom hij de inlog vraagt voordat hij Android opstart....

"Google heeft bekendgemaakt waar toestellen die Android 6.0 willen draaien aan moeten voldoen. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat fabrikanten standaard full disk encryption moeten activeren bij sommige nieuwe toestellen met het OS.

Android encryptionHet gaat volgens Googles Compatibility Definition-document, waar AndroidPolice over bericht, om toestellen die de volledige schijfencryptie ondersteunen en die AES-versleuteling op 50MiB/s of hoger kunnen uitvoeren. Fabrikanten moeten in dat geval de encryptie standaard inschakelen bij nieuwe toestellen.

Bij eerdere smartphones en tablets die een upgrade naar Marshmallow krijgen, en waarbij de encryptie niet geactiveerd was, hoeven fabrikanten de versleuteling niet door te voeren. Vooral de goedkopere socs bieden nog geen hardwarematige versnelling voor encryptie en decryptie.

Bij de vorige Android-versie, Lollipop, stelde Google al een vergelijkbare voorwaarde voor schijfencryptie, maar uiteindelijk veranderde het bedrijf de eis in een 'sterke aanbeveling' aan fabrikanten. Zijn eigen Nexus 6 en Nexus 9 werden wel geleverd met volledige versleuteling, maar weinig andere fabrikanten volgden het advies op.

Apples mobiele apparaten hebben vanaf iOS 8 volledige schijfversleuteling. Als een gebruiker zijn apparaat niet ontgrendelt, kan geen enkele partij in principe bij de data op de smartphones en tablets. Apple en Google hebben meerdere keren aangegeven geen backdoors in hun software in te bouwen. Vooral Amerikaanse inlichtingendiensten hekelen de aanwezigheid van de encryptie; deze zou hun opsporingswerk ernstig belemmeren.

Het Compatibility Definition-document bevat ook de voorwaarden voor gebruik van Android 6.0 in combinatie met een vingerafdruksensor. Gebruik van zo'n sensor is niet verplicht maar Google beveelt het wel aan. De lijst voorwaarden moet ervoor zorgen dat de werking vlekkeloos verloopt, net als bij de vingerafdruksensor van de nieuwe Nexus-telefoons. Tenslotte is er de verplichting aan fabrikanten om van de nieuwe Doze-modus gebruik te maken, schrijft AndroidPolice. In deze slaapstand blijven apps inactief en ontwaakt de smartphone slechts sporadisch voor synchronisatiedoeleinden, om een langere stand-by-accuduur mogelijk te maken."

Bron: Tweakers.netTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn