Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

05-10-2015

Linkedin treft miljoenenschikking over ongewenste e-mail

"Linkedin heeft een schikking van 13 miljoen dollar getroffen in een rechtszaak over het e-mailbeleid van het sociale netwerk.
De schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechter, meldt ABC News. De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door gebruikers die vonden dat Linkedin zonder toestemming e-mails verstuurt met hun naam en foto erin naar mensen in hun adresboek.

Als er niet op het vriendschapsverzoek werd gereageerd, stuurde de site bovendien nog twee mails naar de ontvanger van het verzoek ter herinnering.

Namen en foto's
Hoewel Linkedin zijn gebruikers geen compensatie zal geven voor de e-mails over vriendschapsverzoeken, heeft het bedrijf wel toegezegd te zullen betalen voor de herinneringsmailtjes die daarop volgden.

De 13 miljoen dollar zal niet worden uitgekeerd aan de ontvangers van de verzoeken, maar aan de gebruikers waarvan de namen en foto's zijn gebruikt in de e-mails. Gebruikers die een claim indienen kunnen ieder maximaal 1.500 dollar ontvangen.

Opvallend genoeg is het Linkedin niet van plan om zijn e-mailbeleid aan te passen. Wel zal het voortaan duidelijker aangeven dat er na de eerste mail over een vriendschapsverzoek nog een aantal mails kunnen volgen.

Less is more
Linkedin-gebruikers klagen al langer over de grote hoeveelheid spam die het bedrijf naar zijn gebruikers verstuurt per e-mail.

In juli beloofde de site minder mails te sturen, en bood de site zelfs zijn excuses aan: "Het bericht is aangekomen. Less is more", aldus het professionele netwerk."

Bron: nu.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn