Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

28-10-2019

Belastingdienst belooft meer openheid over ai

De Belastingdienst belooft vaker en duidelijker naar buiten te treden over de inzet van artificiële intelligentie. De dienst gaat naar eigen zeggen transparanter communiceren over de inzet van ai-toepassingen en zoekt actief het podium om dat verhaal te vertellen.

Dat doet de dienst bijvoorbeeld tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 30 oktober 2019 spreekt directeur datafundamenten & analytics, Hans Timmermans, over ai bij de Belastingdienst.

Tijdens die presentatie over ai, data en analytics bij de Belastingdienst gaat hij in op de techniek, toepassingen en effecten van kunstmatige intelligentie. Hij vertelt ook over privacy en beveiliging en geeft een inkijkje in risico- en schaalmodellen.

Timmermans: ‘Er heerst veel wantrouwen over big data en ai, zeker als het gaat om de inzet bij de overheid. De abstractheid van het onderwerp geeft vleugels aan angst. Door duidelijkheid te geven, halen we de angst weg. Om die reden moeten wij heel transparant zijn; uitleggen waarom we ai inzetten en wat we ermee doen. Mensen moeten weten dat onafhankelijke controleurs de feitelijke algoritmen controleren en daarover publiceren.’

Source:
www.computable.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn