Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

01-11-2015

Zelfrijdende auto Google rijdt voorzichtiger in de buurt van kinderen

Da's fijn..

"Google stelt zijn zelfrijdende auto's te hebben geleerd dat zij zich anders moeten gedragen in de buurt van kinderen. De internetgigant voert trainingen uit om kinderen in 'allerlei soorten en maten' te kunnen herkennen, en om daar het gedrag van de auto op aan te passen.

Dat liet het bedrijf weten in een post die op het sociale netwerk Google+ is geplaatst. In het kader van Halloween liet de internetgigant kinderen in allerlei kostuums langs de zelfrijdende auto van Google lopen, terwijl deze geparkeerd stond. Hierdoor leerde het systeem via zijn sensoren als het ware kinderen in allerlei 'vormen' herkennen. Dat moet ervoor zorgen dat de auto beter wordt in het opmerken van kinderen in het verkeer.

Google heeft een apart detectiesysteem ingebouwd voor kinderen, omdat zij in verkeerssituaties vaker gevaarlijk gedrag vertonen dan volwassen voetgangers. Omdat het gedrag van kinderen voor de auto minder makkelijk is te voorspellen, wordt er met meer voorzichtigheid gereden.

De internetgigant is al enige tijd bezig met het testen van zijn zelfrijdende auto. Het bedrijf stelt dat het na meer dan een miljoen kilometer op de weg nog niet betrokken is geweest in ongelukken waarbij de auto zelf schuld had."

Bron: tweakers.netTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn