Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

20-10-2015

Dutch Filmworks wil ook in Nederland Popcorn Time-gebruikers aanpakken

Dit zat er aan te komen...

"Het Nederlandse filmdistributiebedrijf Dutch Filmworks wil van individuele Nederlandse Popcorn Time-gebruikers schadevergoedingen gaan eisen.
Dat laat het bedrijf aan NU.nl weten. De plannen zijn nog in een vroeg stadium. Dutch Filmworks is zich aan het oriënteren op hoe zij het best achter individuele gebruikers aan kunnen gaan.

Films
Dutch Filmworks is van plan om dit jaar of volgend jaar gebruikers te gaan benaderen, schrijft de NOS. "Op dit moment zijn we aan het kijken met welk ict-bureau we de ip-adressen van gebruikers kunnen achterhalen. Als we daar uit zijn, kunnen we de adressen verzamelen en daarmee naar de provider stappen."

Er zijn nog geen specifieke films waar Dutch Filmworks een schadevergoeding voor wil. "We hebben onder andere de rechten voor The Wolf of Wall Street, dat is een populaire film. Maar we vinden kleinere films ook belangrijk."

Providers
De distributeur heeft voor het achterhalen van adresgegevens die bij ip-adressen horen wel de hulp nodig van internetproviders. XS4ALL liet eerder al bij monde van woordvoerder Niels Huijbregts weten daar niet happig op te zijn. "Het is in principe niet ongehoord dat er NAW-gegevens verstrekt zouden moeten worden, maar XS4ALL zou dat natuurlijk willen voorkomen. We gaan hier niet een loketje opbouwen waar NAW-gegevens kunnen worden opgevraagd."

Ook Ziggo laat weten die hulp niet te gaan geven. "Een rechter mag daarover beslissen, dat gaan wij niet doen."

Stichting Brein
Het zou Stichting Brein-directeur Tim Kuik niet verbazen als een individuele gebruiker van Popcorn Time 'zeer binnenkort' een boete krijgt voor het illegaal streamen van een film of serie, zo zei hij dinsdag tegen NU.nl.

Het gaat dan waarschijnlijk niet om Jan Modaal die af en toe een film kijkt, maar ook grootverbruikers van de dienst. Stichting Brein laat weten niet achter Popcorn Time-gebruikers aan te gaan. De stichting richt zich vooral op grotere aanbieders van illegaal materiaal.

De grote filmdistributeur Entertainment One wilde geen commentaar geven op de uitspraken van Kuik.

Bron: NU.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn