Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

06-10-2015

Google zet eerste definitieve versie Android 6.0 online

"Google heeft de eerste firmwares met de definitieve versie van Android 6.0 online gezet. Zoals gewoonlijk kunnen Googles eigen Nexus-toestellen de update als eerste krijgen. Toestellen van andere fabrikanten volgen in de komende maanden.

De updates zijn verschenen op de pagina van Google, waarop factory images te vinden zijn. Gebruikers kunnen de update flashen via hun pc of wachten op de over-the-air update, die ergens in de komende weken zal moeten komen. Op dit moment is Android Marshmallow beschikbaar voor de Nexus 6, 5, 9, Player en 7 (2013).

Andere fabrikanten volgen in de komende maanden, waarbij onder meer HTC en Motorola al de eerste plannen rondom updates bekend hebben gemaakt. HTC begin eind dit jaar met updaten van de One M9 en One M8, volgend jaar komen andere toestellen aan de beurt.

Google presenteerde Marshmallow eind mei als Android M. In de nieuwe Android-versie zit onder meer een beter permissiebeheer, waarbij apps als ze een permissie nodig hebben net als op iPhones tijdens het gebruik om toestemming vragen. Bij Android 5.1 en lager gaat dat in een keer bij installatie in de Play Store. Door de nieuwe opzet kunnen gebruikers ook apps de toegang weigeren tot bijvoorbeeld locatie of contacten.

Daarnaast heeft Google met Doze een functie om het accuverbruik in standby terug te dringen, door de verzoeken van diverse apps om online te gaan samen te voegen en daarna terug te gaan in slaapstand. Ook zit Now On Tap in Android 6.0, waarmee gebruikers Google Now om informatie kunnen vragen over iets dat op dat moment op het scherm staat, bijvoorbeeld op een webpagina of in een chatgesprek. Now On Tap leest het screenshot uit door via de Hierarchy Viewer in Android te achterhalen welke content op het scherm belangrijk is en die als Google-zoekopdracht op de achtergrond in te vullen, waarna het de resultaten kan presenteren.

Ook zijn er verbeteringen in de manier waarop gebruikers backups kunnen terugzetten en heeft Google zijn eigen betaalsysteem Android Pay in het besturingssysteem ingebouwd."

Bron: Tweakers.netTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn