Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

03-10-2015

Symantec ontdekt 'goedaardige' malware

"Cyberbeveiligingsbedrijf Symantec heeft een malwaretype ontdekt dat, in ieder geval op dit moment, door zijn ontwikkelaar ingezet wordt om beveiligingsgaten in bijvoorbeeld routers te dichten in plaats van uit te buiten. Naar schatting zijn tienduizenden apparaten geïnfecteerd.

Volgens Symantec richt de malware, genaamd Linux.Wifatch, zich vooral op apparaten met zwakke beveiligingen, zoals routers en internet-of-things-apparaten. Voornamelijk de ARM-architectuur valt ten prooi aan Linux.Wifatch. De malware verkrijgt vooral toegang tot deze apparaten via telnet, en het brute-forcen van wachtwoorden. Wanneer een apparaat geïnfecteerd is, ontvangt en verspreidt het beveiligingsupdates onder de geïnfecteerde apparaten die juist tegen andere soorten malware verdedigen. Linux.Wifatch schakelt zelfs de Telnet-daemon uit om de veiligheid van een apparaat te verbeteren."

Meer in tweakers.net: Symantec ontdekt 'goedaardige' malwareTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn